Pesem v noči

by piskec 5. junij 2017 10:56

Zadnjič je bil nek žur pri sosedu, v gostilni.

Pa niti ni bil nek koncert, vsaj mislim, da ni bil, a so se vseeno nekateri zadržali malo dlje. Sem in tja se zgodi, saj vemo, kako to gre, ko se je težko odtrgat od šanka...

Tokrat so se zadržali kar malce dlje in noč je bila že res precej tiha.

Pa me je počasi zbudila muzika iz avta. Prav počasi se je prikradla v moje sanje, niti me ni zbudila povsem, le nekako zasanjanega me je naredila. Spomnim se tudi, da sem prav pomislil na to, kako je lahko muzika iz avta tako glasna, a prav nič ne hrešči. Je že moralo biti neko dobro ozvočenje.

Ampak, kakšna pesem se je vrtela, ej! Se spomnim, da sem - v tistem stanju napol spanja - kar plesal, se smejal in da mi je bil komad tako všeč, da sem bil prav žalosten, ko je voznik zaprl vrata in odpeljal. K sreči se sredi noči ljudje ne morejo prav hitro poslovit in tako mi je ostalo kar nekaj časa za poslušanje.

In sem v sanjah plesal in razmišljal, kako naj si, hudiča, zapomnim komad, da ga bom lahko še kdaj slišal!

Ura 3:10, Helena nič slišala.

O, ja, sem si zapomnil! Le to, da je bil - glej ga, zlomka! - domač komad, nekaj v stilu novejše narodnozabavne glasbe. Hecno, da mi je bilo to všeč, a, hej, če je komad dober, je pač dober, tu nisem nikoli izbirčen! To je pa tudi vse, kar sem si zapomnil. Napev je šel v sanje, besedilo tudi nekaj tja. Pravzaprav mi ni prav veliko ostalo, da bi lahko komad sploh našel.

In tu se je začela resnična težava.

Sem naivno mislil, da bom komad hitro našel. Na jutubo bom šel, preposlušal tistih par modernejših komadov, pa bo. Ojej, kako sem se motil! Par komadov pa bo! Ha!

Komadov je na tisoče, na tisoče! In prav vsak ima svoj video! Produkcija pavec mora delat preko noči, da sproducirajo toliko komadov, ej! Pa to sploh ni res, tega je... ogromno! Priznam, sploh se nisem zavedal, tudi v sanjah nisem pomislil na to. Povsem jasno je, da v vsej poplavi najrazličnejših komadov tudi približno nisem našel svojega. Čez nekaj časa so se mi itak vsi zdeli popolnoma enaki.

Po dnevu iskanja sem odnehal. Nisem več zmogel. Saj... kakšni komadi so še kar, ampak količina, količina!

In kaj zdaj?

Zdaj se počasi prebijam iz dneva v dan in čakam, da priljubljeni napev prinese veter.

No, tako nekako.

Ker... prav mogoče je, da v sanjah ob 3:10h zjutraj pesem zveni povsem drugače, kot v resnici. Kaj pa potem? Eno samo razočaranje?

 

Tags: ,

osebno

Komentarji (6) -

Wega
5. 06. 2017 13:47:37 #

Mogoče je pa radio poslušal. Piši na vse tovrstne radijske postaje kaj so takrat vrteli in mogoče boš imel srečo.

piskec
5. 06. 2017 19:18:35 #

Ob 3:10h pa radio? ARS, Ognjišče ali Val202? Smile

Tole je bil preprosto predobro ozvočenje za kak radio...

Wega
7. 06. 2017 09:55:29 #

Danes Veseljaki, Aktuali, RadioS in podobni strimajo digitalno kvaliteto, tako da je čisto možno, da je bilo z radia. Kateri dan pa je bil?

piskec
8. 06. 2017 15:36:56 #

Ampak a ti resno misliš, da je bil radio? Si nekako ne predstavljam mladcev, ki poslušajo radio. To ima vsak svojo muziko.

Dan? Hja. No. Hmmm. Neki petek, torej sobota zjutraj. Ali je bila nedelja? Jebela cesta... tale bo težka, celo nemogoča. Smile

Sem naivno mislil, da bom komad en, dva, tri našel. Evo, pa mam.

Wega
9. 06. 2017 09:13:25 #

Halo?? Seveda poslušajo radio! https://www.facebook.com/PetkovaPumpa/

piskec
12. 06. 2017 14:00:00 #

Bo treba enkrat eno raziskavo narest. Nč ne verjamem. Smile

Dodaj komentar

biuquote
  • Komentar
  • Predogled
Loading

AVTOR

Blog Podkleteno Nebo pišem Aleš Kermauner. Preko njega skozi osebno opažanje sveta skušam nekaj povedati. Včasih mi uspe, večkrat ne.

ZADNJE S TERENA

KRTINA V ŽIVO

OBJAVE

KOMENTARJI

Comment RSS

VREMENSKA NAPOVED ZEVS