Upravičene skrbi?

by piskec 29. julij 2009 12:16

Saj ne vem, kaj bi. Najbrž vse. Pa še malce čez.

Zdajle na Storžiču, pravzaprav že par dni prej, me je začelo grabit, da se ne morem do konca zadihat, medtem ko tečem. Povod je bil slab rezultat zadnjič na Šmarno, potem pa še pooooočasnost na Storžiču. Na zadnje je bilo dobro na Nočni 10ki.

Smo šli od alergije pa do virusov.

Pa ni najbrž nič od tega. Najbrž le ne vem, kaj bi rad. In niti najmanjšega pojma nimam, kaj sploh zmorem. In kje mi je mesto. In take stvari.

Zato me pa skrbi.

Skrbi me, da ne bom pretiraval. Skrbi me, da se ne bom zaganjal in potem kje obležal. Skrbi me, da bom razočaran, ker ne bom naredil rezultata. Skrbi me, da me bodo vsi ostali čakali (kar me...). Skrbi me, da ne bom zmogel. Skrbi me, da... ah, saj nima veze.

Veselje imam. Volje še več. Pa rinem gor in dol, levo in desno in vsakič me kaj novega prime. Bi šel tja, pa bi šel sem, pa bi šel v hribe, tečt, treking, trans-karkoli.

Kako zdaj združit te želje in te skrbi?

Morda sem do sebe preveč trd, zahteven? Drugače ne vidim, kako bi lahko sploh kdaj napredoval... Konec koncev sem napredoval, a čudežev ni za pričakovat! Ni čudno, da sem počasen, koga vse pa smo imeli na Storžiču? Saj sem bil sam najšibkejši, čisto prav, da sem bil zadnji, ej. Pa še otovorjen, kot sem bil... Ne moreš polno zadihat? Seveda da ne, če pa tečeš s 5:45! Saj še nikoli nisi tako hitro sploh tekel... Ni čudno, da ne moreš dihat...

Razlike so pri meni majhne. Pri 7:15/km ni nič, pri 6:45 se že malo matram, pri 6:20 že tekmujem, 5:45 - ne morem dihat... Sem pač počasnež, saj sem se že zdavnaj sprijaznil s tem! Pač potrebujem še enkrat več na Vršič kot ostali. Pa? Pač potrebujem več kot eno uro za desetko! Pa?

Cincam ali bi se prijavil ali ne... Mika me, miiiika. Zraven pa en kup skrbi: se bom izgubil? Bodo že prej vse pospravili, še preden pridem v cilj? A sploh pridem v cilj? ITD.

Morda pa se bom. Danes sem fino tekel. Že dolgo ne tako. Pravzaprav še nikoli tako. Šesti km s 5:50, sedmi pa s 5:45. Ne.mo.go.če!

 

Tags:

pr norch

Komentarji (5) -

Bufo
29. 07. 2009 13:29:51 #

Aleš ne rabiš cincat, pa tudi sekirat ne, važno je, da se z nečem ukvarjaš in to s tem kar te veseli Smile
Pa da e govorim, da navajaš čase katere je včasih še meni težko teči ;)

Tale zadeva na Storžiču zgleda pa super, me še mene srbijo pete, da bi se prijavil.

Vreme
29. 07. 2009 14:31:47 #

A hočeš moj nasvet?? Ne razmišljaj in prijavi se! Že velikokrat si dokazal, da si hvalevredna korenina. Kar si zabiješ v glavo to ti gre. Na čas pa kar pozabi, če boš vztrajal bo prišel sam slej kot prej. Sicer pa zakaj pa bi sploh rad bil hitrejši ???

piskec
29. 07. 2009 15:08:38 #

Hvala, Bufo! Težko je *res* vedeti, kaj bi človek rad in s čim bi se rad ukvarjal. Toliko samoslepil, ki te na koncu samega požrejo. Zato sem bolj previden, starejši in zato tudi skrbi in razmišljanja. Časa ni na razpolago več toliko kot pri dvajsetih... Smile

Rajko, "hvalevredna korenina"??? In to trmasta??? Dobra!!!

No, ja, saj pravzaprav nočem biti kaj dosti hitrejši (le malo), bi pa rad "zmogel". Zdaj tega še ne morem...

dr.Wega
30. 07. 2009 06:06:40 #

Evo, pa si me. Ne vem zakaj želim biti vedno nekaj strašansko posebega
in si domišljam, da lahko nadomestim prvih 20... Hvala bogu sem dobil
kompanjona... Rajko je že odskočil stopničko višje, midva znajinimi
pas sva tu nekje . 5:45 praviš? Hja jaz sem nazaj na 7. Ampak bil sem
pa na Vršiču, ane?

Tolejebilo za komentarbloga, pa prek telefona ne morem vpisat kode

piskec
30. 07. 2009 06:09:58 #

Po pravici povedano mi 5:45 ni niti najmanj všeč. 7 je taka lepa cifra ob kateri se prav dobro počutim. ;)

Letet na Šmarno, hribi, trekingi, Vršič, take neumnosti mi gredo zdaj bolj po glavi. Rad bi prehodil Rokovnjaško, Moravško in Šentiljsko pot, to bi bilo nekaj...

Ma, ja, klinc... kar prijavil se bom!

Dodaj komentar

biuquote
  • Komentar
  • Predogled
Loading

AVTOR

Blog Podkleteno Nebo pišem Aleš Kermauner. Preko njega skozi osebno opažanje sveta skušam nekaj povedati. Včasih mi uspe, večkrat ne.

ZADNJE S TERENA

KRTINA V ŽIVO

OBJAVE

KOMENTARJI

Comment RSS

VREMENSKA NAPOVED ZEVS