Prodnik

by piskec 16. junij 2009 15:58

V naslednjem sestavku bom s slikovnim gradivom dokazal, da je Javno komunalno podjetje Prodnik - vsaj v mojem primeru - nesposobno opravljati svoje delo ter da zatira in se dela norca iz navadnega človeka, iz svojega krajana. Ta krajan nima niti najmanjše možnosti proti velikemu občinskemu podjetju, ki s svojo birokracijo, nezavedanjem, nesposobnostjo in ignoranco dela z njim enkrat kot z lastnino, drugič kot z izmečkom, s smetjo.

Pisanje bo tudi pokazalo, da se da spor rešiti pravzaprav z zelo malo dobre volje, vendar pa na strani veliko močnejšega in veliko večjega Prodnika, ni nobenega zanimanja, ne interesa za kaj takega!

Dan 1, ponedeljek, 8.6.2008, 7h. Domenjeni smo z delavci, delovodjo in nadzornim, da vidimo in se domenimo, kje se bo kopalo. Pride le strojnik in z njim se vse zmenimo, brez problema. Naša parcela bo prekopana le po jugovzhodni strani, kakih šest metrov, jašek bo tik ob cesti, nekje tri metre levo od zida.

Pogled med cipresami pa do jaška - jašek je na pravilnem mestu! Skopano naj bi bilo od gledišča te slike navzdol!

Dan 2, torek, 9.6.2009, nikjer nobenega. Zgleda vse ok.

Dan 3, sreda, 10.6.2009, po službi, torej po 16h.

Prideva domov ter zagledava tole:

Prekopano dvorišče v celoti.

Avto je zaparkiran. Podjetje je onemogočeno, saj dostop do objekta ni možen! Delavcev nikjer!

Uničen, a popravljen plin:

Povezava med hišo in objektom je pretrgana in ne popravljena!

Dan 4, četrtek, 11.6.2009, zjutraj. Delavcem ne dovolim kopati, zahtevam nadzornika. Po prepričevanju ta le pride. Sklenemo dogovor: jarek in prekopano dvorišče se sanira, kot je bilo, voda naj gre tam, kjer smo se domenili! Kabli za povezavo se popravijo!

Dan 5, petek, 12.6.2009, dopoldan. Kliče nek mojster in sprašuje po kablih. Da tega oni (Telekom) ne delajo. Morda res, vendar bi jaz še vedno rad popravljeno. Izmenjava mnenj z delovodjo.

Popoldan. Delovodja pravi, da me bo mojster poklical. Kateri mojster? Eden že...

Dvorišče je zasuto in jarek saniran. Ostaja še ena luknja, ki bi ostala do ureditve vodovoda. Čuden kup peska vseeno ždi sredi dvorišča. Zdi se mi, da mojo parcelo uporabljajo za skladišče. Brez dogovora, vprašanja, jasno!

Kličem nadzornika - g. Bergant. Nič. Pošljem SMS: Štejemo 4 dni, odkar nam zaradi vašega posega ne deluje povezava. Podjetje ne more poslovati, nastaja poslovna škoda. Menim da podizvajalci sploh niso kos nalogi. Pritožbe na vse možne organe sledijo, ne pustite mi izbire!

Odgovora ni.

Kabli v četrtem in petem dnevu:

Na dvorišču se kar naenkrat pojavi tudi velik oljni madež. Le od kje? Se je kdo dogovoril za obračanje, skladiščenje, parkiranje? Ne? Jasno, da ne!

Dan 6, in 7. Sobota in nedelja, 13., 14.6.2009 - delavcev ni niti blizu. Uživajo zaslužen vikend. Naši otroci se tačas igrajo v luknjah in jarku, kjer bi se jim lahko kaj zgodilo.

Dan 8. Ponedeljek, 15.6.2009.

En kup se zmanjša, kar le pomeni, da naše dvorišče uporabljajo za shranjevanje materiala. Brez dogovora, jasno!

Drug kup ostaja isti. Nevarnost za otroke še vedno enaka.

Kabli še vedno v popolnoma enakem stanju!

Osmi dan štejemo, ne pozabimo!!! Pošljem email na Prodnik, na naslov info@jkp-prodnik.si. Odgovora seveda ne pričakujem...

Dan 11: 18.6.2009 se spet začne premikati. Kdaj boste kopali? Jutri? Ok, bo Helena ostala doma.

Prvi kup peska je izginil, po dvorišču se vidi, da je zapeljal valjar!

Dan 12: 19.6.2009

Helena ostane doma, delavcev pa ni. Jasno, je kdo morda mislil, da se bo spoštoval dogovor? Pridejo jutri, v soboto! Me prav zanima! Helena seveda zamudi v službo, a to je delavcem popolnoma vseeno.

Popoldne me čaka doma pošta s podjetja Komunalna Operativa d.d. Sklepam, da so to ravno izvajalci, čeprav nisem stoprocenten. Dopis je seveda branjenje lastnega pogleda in naložba za vnaprej, ker v njem piše, da jaz nisem pusti zrihtati kablov!

Seveda pišem ogorčen dopis nazaj. Ne da bi se mi opravičili in končno - po 12-em dnevu kaj naredili, ne! Gredo kazat s prstom name, da sem jaz kriv vse svoje nesreče! Čakam še na to, da bom kriv še vse njihove nesreče. Nesramnost nekaterih res ne pozna meja!

Dan X - Nima več smisla šteti dnevov. Jih je že preveč.

10.7.2009 - do nedelje smo bili na dopustu. Tako so dela do sedaj stala. Dogovorili smo se za izvedbo priklopa v torek, vendar je bilo vse skupaj prestavljeno na četrtek. In v četrtek smo res začeli! Z velikim bagrom najprej hrib. Ok, brez problema.

Potem z malim luknjo. Tu je bilo pa milijon težav. Ena je bil kabel, ki je delal napoto.

Druga težava pa voda.

Večino časa smo čakali. Na nekoga, ki bi zaprl vodo in na pumpo. Okrog 11h je vse skupaj prišlo. Pumpa in zaprta voda.

Mojstri pa so prišli tudi do cevi za vodo. Seveda potem nihče ni našel ventila, ki bi našo vejo zaprl. Jej, kaj smo vse počeli! Morda bi bila bajalica še najboljša...

Eden od načinov je bil vrtanje še ene luknje v hišo, še sreča, da mojstri niso imeli dovolj dolgega svedra. Mojega jim pa nisem dal. Nisem nor. So potem zaprli eno celo vejo, saj so vodovodarji potrebovali le deset minut, da so staro vodo odrezali in zamašili.

Potem so napeljali vodno cev (znotraj zaščitne).

Varovalnega traku nad cevjo se ni položilo. Ga nimajo.

Na koncu smo hrib zasuli. Kar ok, vendar še manjka nekaj detaljov, s katerimi se lahko ukvarjamo še naslednje leto...

Potem jim je šinila v glavo ideja, da bodo dvorišče zasuli nazaj z mojim peskom. Hm, nič ne vem, da so ga plačali, ko sem ga sam nabavil, peska pa se jim tudi ni dalo odmikati, ko so začeli. Tako z dvoriščem še vedno nisem prav nič zadovoljen.

Voda torej je v hiši. In deluje in je ok.

Vse ostalo pa še šepa. In to precej.

Vzeti sem moral namreč cel dan dopusta, da sem delavce nadzoroval. In to ves čas! Zraven sem še na novo potegnil kable, ki so mi jih sami potrgali. Kabli so me stali čez 60€, saj se jih je nabralo kar za 105m. Pa še zdaj ne vem, ali jih bo dovolj... Da ne govorim o mojem delu! Koliko sem ga že vložil in koliko me ga še čaka! Po hiši moram še vse potegnit, priklopit, napikat in preizkusit. Kdo bo vse to plačal?

Pravzaprav bi moral že prvega dne prepovedat kakršnakoli prekopavanja na moji zemlji.

Razmišljanja ob vsej kolobociji:

Nihče se ne oglasi, nihče ne pride vprašat ali je vse ok, ali so vse - kar so pokvarili - popravili. NIČ. Vsi Prodnikovci se izogibajo delovišča. Na licu mesta puščajo delavce, ki ne morejo sami odločati.

Ob 16h odidejo in večinoma zasujejo vse nazaj. Le našega dvorišča ne. Tu jim je šlo vse narobe in še vedno tudi je vse narobe. Le da Prodnik tišči glavo v pesek in noče ne razumeti ne videti problema.

Pa tako malo bi bilo potrebno! Ampak ne! Prodnik, kot veliko občinsko podjetje zlorablja svoj položaj v škodo svojega krajana in z njim dela kot z najbolj brezpravnim subjektom te družbe.

Se opravičujem, vendar tega ne smem dopustiti. Pravica močnejšega tu ne bi smela delovati, kakor pač deluje. Danes sem se pritožil na email naslov Prodnika. Zdajle pišem (tole, kar je pred vami) bolj obširno pritožbo, ki bo poslana na vse organe KS, Občine, Prodnika, Slamnika in ostala občinska glasila in organe!

Dodajam sproti! Zadnja sprememba: 10.7.2009

 

 

 

 

Tags:

prodnik

Dodaj komentar

biuquote
  • Komentar
  • Predogled
Loading

AVTOR

Blog Podkleteno Nebo pišem Aleš Kermauner. Preko njega skozi osebno opažanje sveta skušam nekaj povedati. Včasih mi uspe, večkrat ne.

ZADNJE S TERENA

KRTINA V ŽIVO

OBJAVE

KOMENTARJI

Comment RSS

VREMENSKA NAPOVED ZEVS