Blog Action Day

by piskec 15. oktober 2007 06:55

Hja, tudi jaz sem del tega okolja in del te narave, zato sodelujem v Blog Action Day zadevi.

Še vedno mi je všeč, da sem se preselil na deželo. Še kam dlje, v samoto, bi morala it, nekam čisto na samo, direkt sredi narave.

Všeč mi je, da zjutraj vidim srne, ko se vozim v službo, všeč mi je, da plašim zajce, ko brskam po Krtinskem hribu, všeč mi je, da se name jezijo veverice, medtem ko nabiram kostanj, všeč mi je, da srnjaki dvigujejo glavo, ko tečem v večernem mraku mimo njih, všeč mi je, da lahko hranim labodjo družino, všeč mi je, da lahko še vidim jezero polno rib, všeč mi je, da se k nam naselijo štorklje čez poletje, všeč mi je, da je po naših poljih polno čapelj, všeč mi je, da lahko vidim svizca, ko se greje na sončku, všeč mi je, da je še nekaj narave okrog mene.

Iz mesta sem dolgo bežal in na koncu tudi dokončno zbežal. Prav nič me ne vleče več tja. Mesto me pušča hladno, ne zanima me več, iščem popolnoma druge stvari, stvari, ki mi jih mesto ne more več dati.

Človek je produkt narave in če jo bo uničil, bo s tem uničil tudi samega sebe. Kar pa le pomeni, da se bo vse skupaj lahko začelo znova in potem bo nekaj časa mir.

Bloggers Unite - Blog Action Day

Tags:

splošno

Komentarji (4) -

Vreme
15. 10. 2007 14:16:32 #

A sem spet kaj zamudil. Ojej čas kar beži...

Tudi sam sem vesel, da smo na deželi. V mesto pač več ne, če pa nam uspe zgraditi še hiško na parceli, bomo še bolj v objemu gozda in to to kar nas veseli!!!





piskec
15. 10. 2007 14:29:52 #

Jep, tam pri vas je lepo. Ravni pravi prostor za hiškico! Smile

samuelion
16. 10. 2007 11:47:34 #

lepo to. v naravi, mimo vseh izpuhov, pa v službo z avtomobilom Frown

piskec
16. 10. 2007 11:56:39 #

Idealnega sveta še v glavi nimamo, kaj šele v realnosti!

Dodaj komentar

biuquote
  • Komentar
  • Predogled
Loading

AVTOR

Blog Podkleteno Nebo pišem Aleš Kermauner. Preko njega skozi osebno opažanje sveta skušam nekaj povedati. Včasih mi uspe, večkrat ne.

ZADNJE S TERENA

KRTINA V ŽIVO

OBJAVE

KOMENTARJI

Comment RSS

VREMENSKA NAPOVED ZEVS