Višina snežne odeje

by piskec 23. november 2006 09:54

Ker se bliža Sneg, sem malo popravil aplikacijo za zajem podatkov o višini snežne odeje. Prejšnje leto je bilo prvo in ni bilo potrebe za večletnim delovanjem, letos pa ni več tako. Poleg tega je bilo opaženo tudi veliko napak zaradi vpisa krajev in datumov in podobno. Upam, da sem letos z izborom krajev te napake malo omejil. Imam pa zaradi tega malo več administracije. No, pa najbrž ne bo hudega, saj ne bodo kar vsi merili in vpisovali...

Pregled Višine Snežne odeje: http://www.krtina.com/Napoved/Sneg.asp.
Na grafu se prikažejo trenutne višine snega po vseh krajih, spodaj pa so isti podatki še v tekstu. S klikom na enega od krajev meritev, se odpre graf in podatki samo s tistega kraja.

Spodaj je še link na Skupni pregled, ki pripelje na prejšnjo stran -skupno višino snega. Še bolj spodaj pa sta dva linka za različni leti zajema, drugo leto pa bo še en dodan in tako vsako leto. S klikom omejite iskanje samo na določeno leto, ki se ohranja skozi vse preglede, ki jih hočete opraviti. Leto zamenjate spet s klikom na link.

Zadnjič sem pogruntal, da se da seveda linkati tudi samo graf, ki si ga lahko vstavite tudi na svojo spletno stran. Lahko samo s podatki z vašega merilnega mesta, lahko pa skupno.

Za vaše merilno mesto lahko naredite takole:
<a href="http://www.krtina.com/Napoved/SnegGraf.asp?Leto=2005&Kraj=Kavče&Tip=K"><img src="http://www.krtina.com/Napoved/SnegGraf.asp?Leto=2005&Kraj=Kavče&Tip=K" height="200" width="300" border="0"></a>
Kjer je Kavče samo primer Kraja za katerega bi radi graf. Spremenite po želji. V parameter Leto vtaknite željeno leto meritev.

Prejšnji primer bi zgledal takole:

In to je to, pravzaprav nič kompliciranega. Kot je pri nas v navadi. Mislim, da sem vse povedal, če pa še kaj manjka... bom pa še dodal.

Aha: Meritve izvajate na http://www.krtina.com/Napoved/SnegAdm.asp. Za to potrebujete uporabnika in geslo. Dobite pri meni.

Tags:

tehnika

Dodaj komentar

biuquote
  • Komentar
  • Predogled
Loading

AVTOR

Blog Podkleteno Nebo pišem Aleš Kermauner. Preko njega skozi osebno opažanje sveta skušam nekaj povedati. Včasih mi uspe, večkrat ne.

ZADNJE S TERENA

KRTINA V ŽIVO

OBJAVE

KOMENTARJI

Comment RSS

VREMENSKA NAPOVED ZEVS