Solate za piknik

 

 

 

 

Vse količine so samo okvirne. Povsem zadošča, da solate pripravimo po občutku za sestavine.


Makaronova solata s šunko

500 g svedrčkov ali pisanih testenin skuhamo, vendar ne preveč. V veliko skledo poleg ohlajenih testenin dodamo na kocke narezane:

tri paradižnike, eno kumaro, nekaj mlade čebule, 30 dag šunke, 30 dag sira, zelene paprike ter začimbe: sol, poper, drobnjak. Zgostimo s kislo smetano in jogurtom, malo olivnega olja in gorčico.


Riževa solata z morskimi sadeži

Skuhamo in ohladimo 250 g riža, najbolje parbold, saj se ne sprijema. Rižu dodamo na drobno narezane kisle kumarice, paradižnik, po želji tudi papriko, majonezo, kislo smetano, sol in poper.

Za morski okus in videz dodamo: kozarček rakcev, nekaj slanih filejev ter kozarček lososa v koščkih, ki neverjetno lepo obarva riž z rožnato barvo.


Namaz s tuno

3 konzerve tune, nekaj slanih filejev, zelenjavni tamar sir, 1 mlada čebula, veliko strokov česna (6), kisle kumarice in po želji paradižnik, na roke zamešamo v gosti namaz, ki zelo tekne kot predjed na toplem svežem kruhu - serviramo seveda zunaj pri predpripravah na piknik.


Špageti s tuno

Ohlajene špagete zmešam z veliko tune, 0,5 kg paradižnikove omake, 20 dag oliv, 4 sardelinimi fileji, malo olivnega olja, origana, soli in popra.


Krompirjeva solata

Kuhan krompir zrežemo skupaj s čebulo, namesto kisa uporabimo kislo smetano ali jogurt, dodamo še majonezo, olje, sol in poper.


Pikantna makedonska solata

Izgled, količina in videz so odvisni predvsem od zalog v vašem hladilniku.

Manjkati pa le ne smejo na koščeke narezana pečena paprika in ajvar ali lutenica. Pikantnost dosežemo ravno z ostrino paprike, ki je tu uporabljena.

Priporočam še dve konzervi rdečega fižola, konzervo mlade koruze, olive, na kocke narezan sir, zeleno papriko, paradižnik, olivno olje, gorčico, sol in kis.

Po želji dodamo marinirane koščke pišanca v pečici.

 

Tags:

07 recepti

Dodaj komentar

biuquote
  • Komentar
  • Predogled
Loading