Z Bojčem na Veliko planino


No:
21/50

Datum:
3. junij 2017

Trasa:
Bojan je v vabilu takole opisal pot, ki nas je čakala: "
Pravzaprav gre za "trim pohod". Po dolini Konjske (brezpotje) do opuščene lovske steze čez Kačjek in mimo Golce in Curle na Malo planino. Možen postanek pri Domžalskem domu. Nato do Vovkove jame in pod Planjavo čez Lopato (brezpotje) do Sivnika in navzdol do Dedkovega kamnoloma, kjer bo zaključek pohoda."



Opis:
Točno tako je tudi bilo. Le, da je v vabilu pozabil omenit vso strmino, ki nas je čakala v tistih divjih koncih. Iz doline do Domžalca smo tako potrebovali kar dobre štiri ure. Smo pa hodili po stezicah, ki so včasih bile, sedaj pa so večinoma opuščene. Čeprav ne povsem in povsod. Dvakrat, pri vzponu in spustu, smo se pridružili poti, ki prečno pelje iz Kisovca, vse do Kraljevega hriba in tista pot je prav dobro uhojena.

Vsako leto se z veseljem pridruživa pohodu, ki ga vodi Bojan Pollak na Veliko planino. Vsakič gremo po eni od manj obiskanih poti in vedno, res vedno izveva veliko novega. Komaj smo zaključili z letošnjim pohodom, že nestrpno čakam naslednjega.

Težavnost:
Zahtevna. 11 km, 1.400 višincev, 22.400 korakov.



Prehrana na poti:
presni zelenjavni izbor, ploščici, Epecivo

Družba:
Bojan, Aleš, Helena in nekaj kamniških pohodnikov


Utrinek s poti:
Najbolj me je presunila moč narave, ki je v dveh desetletjih povem preoblikovala pokrajino po svoji podobi. Nedolgo nazaj (do približno 1990) je bila tukaj cesta za avtomobile. Hodili smo po tej cesti, katero se več ne loči od preostalega gozda. Če nam ne bi Bojč razlagal vso zgodovino tega kraja, se nam ne bi sanjalo o obljudenosti te doline še nedavno tega.


pohod po "cesti", ki je nedavno tega to še bila

Fotogalerija:

(foto: Bojan P. in Helena)


 

 

Tags:

50 za 50

Pingbacks and trackbacks (1)+

Dodaj komentar

biuquote
  • Komentar
  • Predogled
Loading