Mucki

To je nadaljevanka, ki se vsako leto snema okoli naše hiše. Le igralci se menjajo, vsako sezono pride kakšen nov.

Ko sem januarja objavila slikce maljšega bratca

 mama

in Fantoma, še nisem vedela, kakšno dobitno kombinacijo sestavljata.

Pred poletjem je bil pri hiši samo Bleki, ki se je komaj rešil zimske dlake, tako, da je v cofih viselo vse okoli njega. Nakar ga je nesrečneža zbil avto in kar nekaj tednov je trajalo, da se je pobral nazaj. 

V tistem času okrevanja je pri sosednji hiši neusmiljeno jokal mali mucek. Izgubljen in sam. Dokler ni preplezal ograje in našel nadomestno mamo v Blekiju, ki je tudi rabil nekaj več pozornosti. Nekaj časa sta bila nerazdružljiva, skrbela sta en za drugega.

Pa sta bila (že) dva.

Ravno pred prvo poletno pripeko pa smo dobili obisk. "mlajši bratec" se je vrnil. Z družino.

Štirje na las podobni staršem so sedaj pri hiši.

 Čuki

 Tiger

 Muki

 Tigrček

Pa še 

 Mega Mind

Posvojil in za nadomestno mamo se je ponudil Bleki. 

 Bleki

Tiger je že našel novi dom, še štirje mladiči, ki imajo sedaj približno tri mesece pa bi bili hvaležni toplih rok.

 foto (c)Flori

Če si želiš malo mačje družbe, sedaj veš, kje jo najdeš. Lahko te tudi pospremijo domov Smile.

Tags:

kaos

Komentarji (2) -

Eva , on 21. 09. 2012 08:30:22 Said:

Majhni mucki so že krasni, ampak večjo uslugo jim narediš, če obvestiš pristojno zavetišče, da jih sterilizirajo / kastrirajo. Resno, mački v Sloveniji niso v nevarnosti izumrtja, in če jih kar pustiš, bo tam čez leto ali dve divja kolonija. Lažje je ukrepati, dokler jih še ni preveč in so še v dobrem zdravstvenem stanju.

piskec , on 24. 09. 2012 11:35:46 Said:

Hm, to pa je malce težje... V naši vasi je kar nekaj ulic, v vsaki je nekaj kmetij. Naprimer v naši ulici so tri kmetije, število mačk pa se letos giblje okrog 30. Če to zdaj pomnožimo s številom ulic. In potem številom vasi, najbrž nikjer drugod ni prav drugače.

Ne verjamem, da bi bilo pristojno zavetišče prav zadovoljno s prijavo. Najbrž ne hodijo naokoli po državi in kar po vrsti kastrirajo mačk, kajne? Edino to bi jim preostalo.

Ta - divja kolonija - se uravnava tako, kot se je uravnavala že sto let. Včasih so jih na kmetih dokončno sterilizirali z vrečo in vodo, danes pa tega ne počnejo več. Za dokončno uravnavanje kolonij se je še najbolj uveljavila cesta, poleg mačjih bojev za prevlado seveda.

Do naslednje pomladi jih bo ostalo le še približno 20%. V celi vasi je pri vsem številu mačk nemogoče najti mačka starejšega od dveh let.

Poleg vsega napisanega, pa sem mnenja, da človek tako ali tako nima pojma in da s svojimi pametnimi in načrtovanimi posegi med živalstvo (in tudi kam drugam) povzroča več škode kot koristi! O uslugah je težko govoriti, človek je pač zverina, ki izvaja usluge le samemu sebi.

Dodaj komentar

biuquote
  • Komentar
  • Predogled
Loading