Foh idiot

 
Kako razumeti besedno zvezo Foh idiot (F.i.)? Le ta se je namreč naselila v moji notranjosti in kamorkoli pogledam in karkoli počnem, se mi vsiljuje in pada kot stava na vse ponesrečene situacije, ki jih imam v zadnjem času. Pa je možna tako enostavna razlaga, z eno besedno zvezo, ki zaobjame vse?
 
Foh idiot ali FahIdiot je oznaka za visoko strokovno osebo, strokovnjaka v svoji profesiji, ponavadi z eno malo neprijetno napako. Ta oseba je nehala spremljati svet okoli sebe, ki je medtem šel s svetlobno hitrostjo naprej, veličina Foh idiota v očeh drugih je tako čedalje manjša dokler ne ostane samo pika na obzorju, kaj kmalu pa izgine tudi ta. Z zornega kota Foh idiota, pa se zadeva prav nič ne spremni. On je še vedno na mestu in njegova veličina v njegovih očeh ni nič manjša.

 
Pravzaprav me je presunilo spoznanje, da smo vsi na tej poti. Skorajda ni znanca in prijatelja, ki ne bi kazal vsaj nekaj značilnosti Foh idiota. Seveda je lahko nekdo čisto navdušen nad osvajanjem novih športnih področij, hkrati pa strastno zagovarja metode dela, ki jih obvlada in ne želi poskusiti nič novega?
 
Ravno zato bi bilo potrebno predajati vloge drugim, celo drugi generaciji. Kaj pa bo ostalo nam, F.i.-jem?
 

Tags:

04 razmišljanja

Dodaj komentar

biuquote
  • Komentar
  • Predogled
Loading